Opis

Super kombinacija sastojaka kao što su hijaluronska kiselina, koenzim Q10, vitamin C i vitamin E, uz smilje i makadamiju čine ovaj serum za lice odličnim borcem protiv bora i ranog starenja kože. Ne samo što djeluje preventivno protiv bora, već smanjuje postojeće bore, zaglađuje kožu, njeguje ju, vlaži i daje joj sjaj.

S obzirom da je poput emulzije koristi se i kao njega umjesto kreme ako je koža lica mješovita ili masna, a u slučaju da je koža suha onda nanesite svakako i kremu nakon što se serum upije.

Hijaluronska kiselina potiče proizvodnju kolagena, zaslužna je za elastičnost i hidrataciju kože jer veže na sebe i 1000 puta veću količinu vode.

Koenzim Q10 je hranjivi sastojak koji regulira metabolizam stanica i nastajanje energije unutar stanica.

Vitamin C je izrazito snažan antioksidans koji pruža koži zaštitu od slobodnih radikala i utjecaja okoliša, smanjuje hiperpigmentacije na koži, potiče proizvodnju kolagena, smanjuje upalne procese i iritacije, te umiruje crvenilo i ubrzava zacijeljivanje kože.

Vitamin E glavna mu je antioksidacijska uloga protiv slobodnih radikala i time sprečava oštećenja na koži ali i pomaže koži u zadržavanju prirodne vlažnosti, umanjuje tragove starenja, smanjuje strije, djeluje protuupalno i djeluje protiv hiperpigmentacijskih mrlja. Još se naziva vitaminom mladosti i ljepote.

Smilje djeluje protuupalno, pojačava apsorpciju hematoma, potiče zarastanje rana i ožiljaka, reducira otekline. Snažno regenerira stanice kože i pojačava protok krvi. Idealan je za umornu, osjetljivu i zrelu kožu.

Makadamija je pogodna i za njegu najosjetljivije kože. Bogata je palmitoleinskom kiselinom koja se nalazi u sebumu mlade kože, stoga je izrazito pogodno za tretiranje zrele kože.

Coco silikon je ester prirodnog porijekla dobiven iz masnih alkohola kokosovog ulja. Daje svilenkasti osjećaj na koži, brzo prodire u kožu i ne ostavlja masni film. Za razliku od umjetnog silikona, ne začepljuje pore i nema štetnog djelovanja.

Serum je zaštićen od oksidacije sa prirodnim vitaminom E  i za zaštitu od mikrobiološkog kvarenja sa konzervansom  Geogard 221 koji se smije koristiti u ekološkoj kozmetici i prihvaćen je od ECOCERT-a.

 

Sastav: hidrolat smilja, ulje makadamije, voda, hijaluronska kiselina, koenzim Q10, vitamin C, vitamin E, mliječna kiselina, eko konzervans, biljni glicerin, bio emulgator, coco silikon